Waarom haptotherapie?

Haptotherapie is een therapievorm waarin de tastzin -aanraken en voelen- centraal staat. Het is een manier van werken, die zich richt op het bewust worden van je lichaam en je gevoel. Je kunt denken aan wegkijken, wegduiken, verstrakken, slap worden. De lijfelijke ervaring, dat wat je lichaam vertelt, staat in de haptotherapie voorop. In de haptotherapie gaan we er vanuit dat “het lichaam nooit liegt”.

Je kunt stellen dat ons gevoel een heel belangrijk zintuig is, die ons vertelt of iets klopt of niet. je zou kunnen zeggen: “Ons lichaam geeft aan of we op ‘ja’ of op ‘nee’ staan  “Wat we voelen, en ook of en hoe we volen wordt bepaald door onze levenservaringen. Dat wat we hebben meegemaakt en en dat wat we hebben geleerd, kleurt de blik op ons zelf en onze omgeving.

Bij alles wat we meemaken kunnen we ertoe neigen om -vooral pijnlijke- emoties of gevoelens weg te duwen of te onderdrukken. Als we dit langdurig doen, krijgen we klachten die we soms niet kunnen plaatsen. De klachten kunnen variëren van vage pijnklachten in ons lichaam tot ernstige vermoeidheid of plotselinge angst, woede die ons overvalt, depressiviteit of huilbuien die uit het niets lijken te komen. Dit kan op alle leeftijden voorkomen, ook bij kinderen.

Haptotherapie, iets voor jou?

Haptotherapie helpt bij fysieke en psychische klachten, en is er voor jong en oud. Wil je een afspraak maken?
Bel of mail gerust!

Maak nu een afspraak
Alyt van Dijk
Nieuws
Adresgegevens

De Praktijk voor Haptotherapie Alyt van Dijk is gevestigd aan Oosteinde 9, 9431AT Westerbork.

Het postadres is Postbus 27, 9430 AA Westerbork.

 

Lees verder
Vergoeding haptotherapie in 2019

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Lees verder
Nieuwe website

In samenwerking met internetbureau Day Two uit Eindhoven hebben we een nieuwe website laten maken!

Lees verder
Website laten maken door internetbureau Day Two