Ervaringen van anderen met haptotherapie

Soms komen opeens gevoelens boven zonder dat je die een plaats kunt geven. Dan is het belangrijk om balans te zoeken tussen voelen en denken. Haptotherapie kan je daarbij helpen.

Wil je meer weten over haptotherapie, of vraag je je af of je er zelf baat bij kunt hebben, dan kun je hier lezen over de ervaringen van andere mensen met haptotherapie.

Ieder heeft een eigen verhaal en een eigen aanleiding om in aanraking te komen met haptotherapie. De verhalen zijn heel verschillend en uniek. En toch is het goed mogelijk dat je herkenning ervaart bij het lezen van de ervaringen van anderen.

Staat er geen ervaring tussen waar jij je eigen situatie in herkent, ook dan is het goed mogelijk dat haptotherapie toch voor jou geschikt is. Heb je hier vragen over dan ben je natuurlijk van harte welkom om contact met me op te nemen.

Haptotherapie, iets voor jou?

Haptotherapie helpt bij fysieke en psychische klachten, en is er voor jong en oud. Wil je een afspraak maken?
Bel of mail gerust!

Maak nu een afspraak
Alyt van Dijk
Vrouw, 56 jaar.
Ben weer "de oude", rijk aan nieuwe inzichten en vaardigheden.

Na drie jaar modderen met gezondheidsklachten en twee operaties was ik het zat. Had geen vertrouwen meer in mijn lijf en het revalideren na het krijgen van een nieuwe heup ging mij niet vlot genog. Ik was de pijn zat en dit kostte mij veel energie. “Haptonomie” adviseerde een collega mij.

Ik ging aan de goodle. En zo kwam ik terecht bij Alyt. Haar presentatie op de site voelde goed voor mij.

Ik kreeg van Alyt oefeningen mee om mijn been weer goed te leren gebruiken. Deze oefeningen kregen pas zin, doordat Alyt mij heeft geleerd ECHT/BEWUST te voelen en ruimte voor mezelf te nemen. Oud verdriet heeft nu helemaal een plek gekregen, want ook dit gebeurde tijdens de sessies.

En last but not least: Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam. Ik kan me het omslagpunt nog goed herinneren. Alyt zei:”Je hebt het steeds over je goede been, besef je dan wel dat je daarmee zegt dat het andere been niet goed is..?”

Ik kan nu zeggen dat mijn beide benen het goed doen.. !-)..

Top! Alyt bedankt!

"Luisterend oor, Aandacht, Prima behandelingen, Rust"
Vrouw, 58 jaar

“Luisterend oor, Aandacht, Prima behandelingen, Rust”. Dat is de volgorde van mijn ervaring bij de Haptotherapiepraktijk van Alyt van Dijk.
Iemand die haar vak verstaat. De behandelingen (het complete pakket van luisterend oor, aandacht en de behandelingen) hebben bijgedragen tot een zeer goed resultaat, waarvan ik in de praktijk nog steeds profijt van heb, ik voel het.

Mocht U op zoek zijn naar een haptotherapeut, die niet alleen zegt ” O, U heeft een afspraak”, maar verder kijkt: “Fijn, deze klant komt bij mij om hulp vragen en ik wil graag mijn klant alle steun geven”, dan raad ik zekker een kennismakingsgesprek aan, om dat zelf ook te ervaren/ te voelen…

 

Van elke dag hevige buikpijn naar geen buikpijn.
Vrouw, 20 jaar.

Sinds acht jaar heb ik buikpijnklachten. Elke avond hevige buikpijn, zweten op de wc en niet weten wat je met je zelf aan moet. Ik ben toen al naar de dokter gegaan. Hij schreef mij pijnstilling voor, en later ook movicolon. omdat hij geen oorzaak van de klachten kon vinden.

Ik voelde mij niet begrepen en niet serieus genomen. Vijf jaar later ben ik weer naar de dokter gegaan: mijn buikpijn nam mijn leven over. Ik kon niet afspreken met vriendinnen, geen dagjes weg. Stel je voor dat ik buikpijn zou krijgen..! De dokter verwees mij nu door naar het ziekenhuis. Daar hebben ze mij twee jaar lang helemaal onderzocht. Ze vonden niets, en ik? Ik had nog steeds buikpijn.

Dit jaar verwees de huisarts  mij naar Alyt. Die constateerde een te hoge spierspanning.

Maar de vraag was: hoe ben ik hier aan gekomen? Toen ik 10 jaar was heeft mijn moeder een heftige, levensbedreigende CVA gehad. Ik nam toen de zorg van mijn 3 jarige broertje op mij, omdat me vader veel moest werken. Ik wou er voor zorgen dat hij een jeugd had zonder zorgen. Ik hield mij groot en heb nooit mijn emoties getoond. Na 1 jaar ziekenhuis en 1 jaar revalideren kwam mijn moeder gelukkig weer thuis en kon ik een stapje terug doen. Dat was lastig.

Dit alles heeft mij gemaakt tot het meisje, wat ik 4 maanden geleden was. Ik lachte alles weg, ik zette door en niemand zag mij huilen. Ik heb hele gesprekken met Alyt gehad en ook op de bank heeft ze me dingen laten voelen. Wat is het resultaat?  De klachten zijn zo goed als verdwenen. Ik kan nu ontspannen, ben weer spontaner en mondiger geworden. Ik heb mijn leven weer teruggekregen, en ik kan laten zien wie ik ben!

Ik en mijn hele familie zijn dankbaar voor wat zij voor mij, maar ook voor ons als gezin gedaan heeft.

... als persoon enorm gegroeid.
Man, 52 jaar

Spierklachten, met name in nek en rug maakten dat ik ging zoeken naar een oplossing om dit te verhelpen. Had zelf wel al de overtuiging dat dit niet alleen een puur lichamelijk ongemak was, en dat alleen fysiotherapie niet de oplossing was voor mij. Na wat zoekwerk op internet kwam ik uit bij Alyt. Sinds die tijd heb ik haar soms regelmatig en soms met langere  tussenpozen bezocht.

Terugkijkend heeft zij niet alleen mijn lichamelijke klachten behoorlijk verlicht, maar mij op de juiste momenten een duwtje in de goede richting gegeven en zelfs langs de rand van een burnout begeleid. Ben de afgelopen jaren als persoon enorm gegroeid en zowel zakelijk als privé steek ik momenteel goed in mijn vel. De begeleiding van Alyt heeft daar zeker aan bijgedragen. Met name de nuchtere kijk op zaken en het vermogen om je op een subtiele manier in de spiegel te laten kijken in combinatie met oprechte betrokkenheid zijn voor mij eigenschappen die ik in ieder geval enorm waardeer in haar.

Weer terug in mijn lijf
Man, 48 jaar

Eind jaren negentig heeft mijn vrouw twee keer een zware operatie ondergaan. Dit was een spannende tijd met veel emoties en vele moeilijke momenten. Na twee jaar ging alles beter en we hadden goede moed ons leven uit te breiden met kinderen. Helaas kregen we te horen dat mijn vrouw niet zelf zwanger mocht worden.

Weer gaf dit veel spanning en stress, totdat mijn schoonzus aangaf draagmoeder voor ons te willen zijn. Een jaar later, met spannende tijden, werd ze zwanger van een tweeling. Twee gezonde jongens zijn geboren. Wat volgde was een spannende tijd met adoptieprocedures en rechtbanken.

Ondertussen had ik het druk op het werk. Daar kwam de bekende druppel: ik kwam thuis te zitten met een burn-out. Na eerst bij een psycholoog te zijn geweest, werd mij aangeraden om een haptotherapeut te raadplegen.

Na een aantal sessies kreeg ik meer baat bij de behandeling van Alyt. Het vertrouwen werd groter, waardoor ik ook mijn verhaal beter kwijt kon. Het belangrijkste wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd, is dat ik na de behandelng weer thuis kom in mijn lichaam.

Voor mij is de haptotherapie een manier om de signalen te herkennen, die mijn lichaam stuurt om mij aan te geven: “Tot hier en niet verder!!

Haptotherapie is niet zweverig!
Vrouw, 51 jaar

Nog niet zo lang geleden is onze 20-jarige dochter overleden. Gedurende het eerste jaar na haar dood functioneerde ik op de automatische piloot. De praktijkondersteuner (POH-GGZ) van de huisarts kon mij niet verder helpen bij het rouwproces. Wel dacht hij dat haptotherapie mij zou kunnen helpen en zo werd ik doorverwezen naar Alyt.

Ik was wat huiverig voor deze behandeling, omdat ik niet van zweverigheid hou.  Door de duidelijke uitleg van Alyt wat haptotherapie inhoudt en de persoonlijke benadering kan ik de gevoelens van verdriet uiten en beter accepteren. Alyt heeft mij geleerd om goed naar mijn lijf te luisteren en zo goed voor mezelf te zorgen tijdens mijn rouwproces. En ik ben tot de conclusie gekomen dat haptotherapie niet zweverig is. Haptotherapie is een goede behandeling bij een rouwproces.

Rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon
Vrouw, 56 jaar

Tot 2015 had ik een gezond, leuk en druk leven, met  gezin, huis, tuin en een baan. Ik zat boordevol energie, totdat ik door een aangeboren aandooening ziek werd. De behandeling ging in twee fasen, omdat er gevaarlijke complicaties optraden. Een lange, zware ziekteperiode volgde met opname in ziekenhuis en later revalidatiecentrum.

Motorisch heb ik er gelukkig niets aan overgehouden, maar tijdens deze opnames begon ik heftige rugklachten te ontwikkelen. Ik kwam weer terecht bij Alyt, die ik al van eerder kende. Toen had haar behandeling een heel gunstig effect.

Ik kan bij Alyt goed mijn verhaal kwijt, ze begrijpt mij en heeft een groot inlevingsvermogen. Bovendien verdwijnt de rugpijn als sneeuw voor de zon, wanneer zij mij behandelt op haar eigen “affectieve” wijze.

Ik ben blij met Alyt en zeker ook met de haptotherapie. Ze helpt me door een heel moeilijke periode heen.

Haptonomie, dat moet je voelen!
Vrouw, 80 jaar

Jaren geleden kwam ik, door toeval, terecht bij Alyt. Ik had lage rugklachten en soms nekklachten. Alyt werkte toen nog als fysiotherapeut met haptonomie, inmiddels is ze als haptotherapeut werkzaam in Westerbork. Daar kom ik nu nog zo af en toe.

Haptonomie, dat moet je voelen, je moet je geven en open durven staan voor dat, wat er te voelen is. Dan krijg je heel veel terug. Elke keer dat ik van de bank stapte, voelde ik mijn hele lijf voor de volle 100 procent. Ik had weer pootjes, echte benen om op te staan. Ik heb bij Alyt geleerd om alle verdriet en pijn een plekje te geven.

Het gaat nu heel goed, ik durf er te zijn en ook voor me zelf op te komen.

Eindelijk één geheel, compleet
Vrouw, 57 jaar

Op 9-jarige leeftijd ben ik verkracht door een man uit het dorp, ik had het verstopt, het bestond niet, niemand mocht het weten. Ik voelde mij schuldig en schaamde mij. Dit heeft een stempel op mijn leven gedrukt. In mijn hoofd dacht ik altijd dat ik was weggerend; het mocht niet bestaan.

Het verwonde kind in mij bestond niet en ik duwde het weg. Heel mijn leven bleef ik onbewust vechten. Wie was ik en wie ben ik? Een hele zoektocht, waarbij ik van alles ondernam om rust te krijgen. Door bepaalde triggers in mijn leven kwam er pijn boven. Op aanraden van een psycholoog kwam ik bij Alyt van Dijk,  haptotherapeut terecht. Door de haptotherapie leerde ik samen met Alyt in plaats van wegduwen juist naar de pijn toe te gaan en te voelen wat er in mijn lijf gebeurt. Dit was in het begin heel eng en ik was bang, maar het werkte toch. Het verwonde en verlaten kind in mij kreeg eindelijk ruimte.

Ik heb uren op de bank doorgebracht om te leren wat voelen is, om “uit mijn te hoofd gaan” en te voelen en ademen naar mijn buik, daar zat mijn pijn. Uiteindelijk heb ik mij kunnen verzoenen met het kind in mij. De pijn mag er nu zijn. Ik heb geleerd dat als je pijn onderdrukt, de pijn dan juist veel erger is. Nu ben ik bewust geworden van mijn gevoelens: het mag er allemaal zijn.

Ik ben nu een gelukkig mens; er is rust gekomen in mij en het vechten is voorbij. De littekens blijven en af en toe ook de pijn, maar het mag er zijn. Wij zijn nu samen één geheel, compleet. Een vrouw die er mag zijn, en die heeft besloten om met het kind in mij te leven, in plaats van het weg te duwen.

Nieuws
Adresgegevens

De Praktijk voor Haptotherapie Alyt van Dijk is gevestigd aan Oosteinde 9, 9431AT Westerbork.

Het postadres is Postbus 27, 9430 AA Westerbork.

 

Lees verder
Vergoeding haptotherapie in 2019

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Lees verder
Nieuwe website

In samenwerking met internetbureau Day Two uit Eindhoven hebben we een nieuwe website laten maken!

Lees verder
Website laten maken door internetbureau Day Two